Meneba Dossche Mills Meneba Taelman

Bakkerij

Meneba is een marktgeoriënteerde organisatie. Wij ontwikkelen, produceren en vermarkten grondstoffen en functionele ingrediënten op basis van granen. Die toepasbaar moeten zijn in de vele processen van onze klant. De focus ligt op bakkerijen, ambachtelijk en industrieel, alsmede de voedingsmiddelenindustrie. Kortom, markten waar onze kracht ligt en waar wij kwaliteit, kennis en kunde willen en kunnen leveren.

Voor de ambachtelijke bakkerij presenteren wij met trots het concept:

 

Wat is Karakter van de bakker?

Dit verkoopconcept bevat zeven verschillende artikelen met ieder zijn eigen unieke karakter. Van Krachtig tot Robuust, van Avontuurlijk tot Verrassend. Elke soort heeft zijn specifieke kenmerken op het gebied van smaak, kruim en eeteigenschappen. Daarnaast heeft elk karakter ook één specifiek ingrediënt dat het brood- of banketproduct zo uniek maakt. U bepaalt zelf met welke karakters u wilt deelnemen en in welke volgorde. 

Ook dit jaar hebben we een mooie combinatie van artikelen en promotiematerialen ontwikkeld, waarmee u de consumenten kunt verrassen en informeren. De soorten die vallen binnen Karakter van de bakker zijn: 

 • Bossen - Pittig Karakter - vanwege de vele verschillende zaden, granen en pitten die het brood bevat
 • Bush - Avontuurlijk Karakter - vanwege de specifieke paarse tarwe 
 • Gerbera - Zacht Karakter - vanwege de opvallende malse kruimstructuur
 • Prairie - Krachtig Karakter - vanwege de vezelrijke samenstelling
 • Ruwe Bolster - Robuust Karakter - vanwege het stoere uiterlijk
 • Taunus Spelt - Eigenzinnig Karakter - vanwege de eindeloze variaties in eindproducten
 • Toendra - Verrassend Karakter - vanwege de verrassende smaakbeleving 

Per Karakter zijn er speciale promotiematerialen ontwikkeld om de consument zo goed mogelijk te verrassen en te informeren over het betreffende karakter. De promotiematerialen zijn: 

 • Topkaart: deze kan worden bevestigd aan de display van Bakkers Originals 2017 of los op de toonbank gezet worden met het brood of de boterhammen er voor. 
 • Vloerdisplay: een mooie eyecatcher in de winkel, die u op elke gewenste plek kunt neerzetten. De vloerdisplay is 150 cm hoog. 
 • Zakje ingrediënten: elk karakter heeft een uniek ingrediënt wat mede het karakter bepaald. De koker van de display Bakkers Originals 2017 kan hiermee worden gevuld. 
 • Sjabloon: geef de broden de naam van het karakter mee en de consumenten zien het gelijk op het schap liggen. Gebruik voor het sjabloneren bijvoorbeeld Roggebloem Snip of Speltbloem
 • Receptenfolder: naast specifieke informatie over het artikel staan in de receptenfolder voor u ook lekkere recepten om de consumenten mee te verrassen, zoals vloerbrood, kleinbrood (zacht of krokant), gevuld brood of een banketproduct. 
 • Informatie voor winkelpersoneel: omdat het van groot belang is dat het winkelpersoneel weet welke eigenschappen karakteristiek zijn voor het product bevat pakket deze specifieke informatie. Zodat ook zij de consumenten goed kunnen informeren. 

Lees meer over de verschillende karakters en bespreek uw mogelijkheden met onze accountmanagers.

Avontuurlijk - Bush

Eigenzinnig - Taunus Spelt

Krachtig - Prairie

Pittig - Bossen

Robuust - Ruwe Bolster

Verrassend - Toendra

Zacht - Gerbera

 Meer weten?

Neem contact op

Meneba in beeld