Meneba haalt het beste uit graan

Het zonnetje uit onze bakkerij

Van Duinen maakt u een echt zonnebrood. Deze lichte meergranensoort heeft door de aanwezige rogge een heel kenmerkend aroma en een lekkere smaak. De toevoeging van roggedesem in Duinen ondersteunt de geheel eigen smaak. Duinen zit boordevol zaden en pitten, die elk hun eigen voedingswaarde en bijzonderheden hebben.

Voor de vakman

Rogge geeft Duinen een unieke smaak en het eindproduct krijgt er een spekkige, fijne kruim van. Ter ondersteuning van de smaak wordt in Duinen gebruik gemaakt van roggedesem: gefermenteerd roggemeel dat is teruggedroogd tot desempoeder. Door de toevoeging van desem krijgt het brood bovendien de typische geur en smaak van een authentiek brood. Omdat deze meergranensoort lichter van kleur is en onder andere zonnebloempitten bevat, denk je bij Duinen al gauw aan een mooi brood voor de lente en de zomer. Ondanks de aanwezigheid van desem bakt u hiervan een mooi en luchtig broodje. De bakkwaliteit van rogge verschilt van die van tarwe. Met de eiwitten uit rogge wordt geen traditionele broodstructuur verkregen. Hiervoor is aanvullende tarwebloem nodig, die u zelf aan deze mix toevoegt.

Voor de fijnproever

Van Duinen bakt je bakker een lekker licht meergranenbroodje. Het zit boordevol zaden en pitten, die allemaal hun eigen voedingswaarde en bijzonderheden hebben.

  • Wist je bijvoorbeeld dat zonnebloempitten rijk zijn aan cholesterolverlagende en onverzadigde vetzuren?
  • Dat lijnzaad naast diezelfde onverzadigde vetzuren ook nog vitamines bevat?
  • En dat sesamzaad boordevol eiwitten zit?

De combinatie van rogge, desem en verschillende zaden en pitten, zoals lijnzaad, sesamzaad en zonnebloempitten geeft Duinen een heel bijzondere smaak en aroma. En maakt het erg lekker bovendien. 

Rogge

Rogge ken je wellicht uit roggebrood of ontbijtkoek. Deze producten lijken niet zoveel op de gewone broodsoorten die je kent. Dat komt door de bakeigenschappen van rogge.  Het meergranenbrood dat is gemaakt van Duinen bevat naast tarwe ook rogge. Dit geeft een bijzondere malsheid aan het brood en een kenmerkende smaak. Overigens proef je vast en zeker ook de desem die in dit brood is gebruikt.

Recepten

Van Duinen kunnen allerlei soorten brood en ook diverse banketvarianten worden gebakken. Van zacht kleinbrood tot rustieke stokbroden en breekbroodjes voor bij de barbecue. Meneba hanteert een adviesdosering van 30% tot 40%.

Klik op één van de onderstaande buttons, voor recepten op basis van Duinen. 

Recept busbrood

Recept vloerbrood

Recept voorgebakken brood

Recept kleinbrood

Recept crackers

Recept zomers gevuld

Recept kaasbroodje

.

 

Meer weten?

Neem contact op met Meneba

010 - 423 89 11

Neem contact op

Meneba in beeld