Meneba haalt het beste uit graan

Gerbera, de zachte kant van uw bakker

Gerbera staat garant voor een kwalitatief goede broodbloemsoort. Deze specifieke bloemmelange is samengesteld uit eiwitrijke tarwesoorten. Dat merk je tijdens het bakken, maar proef je ook tijdens het eten! Een brood gebakken van Gerbera is mals, heeft een fluweelzachte structuur en een volle, bijna romige broodsmaak. Dit geeft de diverse soorten groot- en kleinbrood lekkere kauweigenschappen en een uitstekende versbeleving.

Voor de vakman

Voor Gerbera wordt tijdens een uniek maalproces via een speciale techniek de eiwitrijke tarwefractie gescheiden en verwerkt. Gerbera vormt hierdoor een tarwebloem met hoogwaardige eiwitkwaliteit, waaraan tijdens het verwerken van het deeg meer water dan anders kan worden toegevoegd. Dit geeft een opvallend soepel deeg en vergroot de procestolerantie van het product. Gerbera geeft ieder brood een rustige bakaard en is heel geschikt voor gebruik bij remrijsprocessen. Het brood rijst mooi gelijkmatig tijdens het bakproces en heeft een fijne kruimstructuur. Kenmerkend voor het brood zijn de zachtheid en malsheid.

Meer weten, klik hier

Voor de fijnproever

Een bakker die Gerbera voor je broodjes heeft gebruikt, heeft topkwaliteit geleverd. De broodjes hebben een volle, romige smaak en zijn nooit klef. Ze zijn fluweelzacht gebakken en prachtig om te zien. Hier toont de bakker zijn ware vakmanschap! Dit speciaal gebakken brood op basis van Gerbera heeft:

  • een fijne en regelmatige structuur
  • is smaakvol 
  • heeft een korte afbeet en eet daarom makkelijk weg

 
Kwaliteit

Ambachtelijke bakkers zijn vaak al aan het werk als jij nog slaapt. Voor dag en dauw mengen ze hun grondstoffen, kneden de degen en schuiven platen vol broodjes in de oven. Om tot de allerbeste producten te komen, gebruikt een ambachtelijke bakker alleen de beste ingrediënten. Gerbera bijvoorbeeld: een kwalitatief hoogstaande bloemsoort, waarmee hij onder andere de mooiste witte puntjes voor je bakt. Ze deuken niet in, smaken niet klef en zien er oogverblindend lekker uit. Zie daar maar eens vanaf te blijven!

Recepten

Van Gerbera kunnen allerlei soorten witbrood worden gebakken.

  • Van wit grootbrood tot zachte bollen of krokante pistoletjes.
  • Ook luxe gevuld groot- en kleinbrood kan met Gerbera worden bereid.
  • Authentieke broodsoorten die op de vloer van de oven worden gebakken komen met Gerbera uitstekend uit de verf

Door de hoogwaardige eiwitkwaliteit en grote procestolerantie kan het deeg prima via de remrijskast of de vriezer worden verwerkt. Gerbera kan ook worden gebruikt voor de bereiding van tarwe- of meergranenproducten. 

Klik op één van de onderstaande buttons voor de recepten op basis van Gerbera. 

Recept busbrood

Recept vloerbrood

Recept authentiek grootbrood

Recept zonder lactose

Recept luxe gevuld grootbrood

Recept zacht kleinbrood

Recept krokant kleinbrood

Recept zoet luxe gevuld kleinbrood

Recept kaasbroodje

 

Meer weten?

Neem contact op met Meneba

010 - 423 89 11

Neem contact op

Meneba in beeld