Meneba haalt het beste uit graan

Goudblond blijvertje met pit

Toendra is een middenbruine meergranensoort, die door de toevoeging van pompoenpitten, geroosterde tarwekiemen en zonnepitten uniek is in haar samenstelling. En dus ook in smaak! De tarwekiemen worden door Meneba tijdens het maalproces gescheiden van het meel en in huis middels een hitteproces geroosterd. De geroosterde tarwekiemen geven Toendra en daarmee ook de goudblonde eindproducten van deze meergranensoort een bijzondere, nootachtige smaak.

Voor de vakman

Toendra heeft de volgende kenmerken: 

  • een royale bakaard
  • is flexibel inzetbaar en eventueel te combineren met andere bloem- of meergranensoorten
  • met een dosering van 80% blijft het karakter met zijn unieke smaak en eeteigenschappen bewaard
  • het deeg kent, bij een lagere dosering, een iets tolerantere procesvoering
  • brood gebakken van Toendra heeft een spekkige kruim en een bijzondere malsheid

 

Voor de fijnproever

Toendra heeft een prettige, nootachtige geur. Dat warme gevoel houdt aan bij het zien van de prachtige, goudbruine korst van producten die met Toendra zijn gebakken. En niet alleen die korst is om van te smullen. De bijzonder zachte kruim van dit brood zorgt ervoor dat het gemakkelijk eetbaar is. Terwijl er toch duidelijk zichtbaar zaden en pitten aanwezig zijn!

Geroosterde tarwekiemen, zonnebloempitten en pompoenpitten zorgen voor een verrassende smaak. Bovendien bevatten pompoen- en zonnebloempitten cholesterolverlagende, onverzadigde vetzuren. Samen met de geroosterde tarwekiemen vormen deze pitten en zaden dus een uitstekende toevoeging aan onze dagelijkse voeding.

Tarwekiemen

Tarwekiemen zijn slechts een klein deel van de tarwekorrel, maar ze verrijken voedingsmiddelen aanzienlijk met hun natuurlijke vitamines. Zo zijn tarwekiemen bijvoorbeeld rijk aan onverzadigde vetzuren en bevatten ze veel vitamine E en foliumzuur. Bovendien geven ze smaak aan het product en zorgen voor een karakteristiek tintje in het uiterlijk. Tarwekiemen worden - nadat ze zijn gescheiden van de tarwekorrel - geroosterd, om ze langer houdbaar te maken. Hierdoor krijgen ze een specifieke en extra lekkere smaak, die je duidelijk in het brood herkent. Het meest zichtbaar in het brood zijn de pompoenpitten. Deze zijn rijk aan gezonde onverzadigde vetzuren.

Recepten

Toendra is geschikt als basis voor het gehele broodassortiment. U bakt er grootbrood, maar ook zachte bolletjes of krokante puntjes van. Gevuld of ongevuld en al dan niet op de vloer van de oven gebakken. De meergranensoorten van Meneba zijn zodanig samengesteld, dat zij zowel zoete als hartige vulling uitstekend kunnen dragen. 

Klik op de onderstaande buttons, voor recepten op basis van Toendra. 

Recept busbrood

Recept vloerbrood

Recept voorgebakken brood met desem

Recept krokant kleinbrood

Recept zonder lactose

Recept poffer

Recept Authentieke Toendra roggebol 

Recept Autentico Desem

Potatobread

Potatobread mini

Pane Fruit & Cheese

Kaneelknoop

Kaneelknoop mini

 

 

Meer weten?

Neem contact op met Meneba

010 - 423 89 11

Neem contact op

Meneba in beeld