Meneba haalt het beste uit graan

Smaakvol & vezelrijk, lekker en gezond

Wouden is een meergranensoort voor een middenbruin meergranenbrood met een stevig karakter, dat rijk is aan voedingsvezels. Hierdoor past het brood uitstekend in een verantwoord voedingspatroon. De vele aanwezige vezels, in Wouden afkomstig uit tarwe en haver maar ook uit peulvruchten, maken dit brood tot een gezond, lekker stevig meergranenproduct. Zeker in combinatie met een rijke variatie aan zaden en pitten.

Voor de vakman

Bij Wouden ligt de nadruk op vezelrijkheid en dus gezondheid. Het combineert daardoor goed met volkoren, om het vezelrijke en gezonde karakter nog verder te benadrukken. Hoe meer volkoren u toevoegt, hoe vezelrijker het product wordt. De juiste bakwijze is van belang om een goede smaak te verkrijgen. Het brood dient stevig te worden afgebakken, zodat het de juiste korsteigenschappen en goede smaak- en eeteigenschappen krijgt. Hiervoor moet het brood voldoende tijd krijgen in de oven en daar op een wat lagere temperatuur gedurende langere tijd worden gebakken. Wouden biedt uitstekende eeteigenschappen en een spekkige, fijne kruimstructuur.

Voor de fijnproever

Dit bijzondere meergranenbrood zit boordevol voedingsvezels. En dat is fijn, want die zijn heel belangrijk voor je lichaam. De vezels zijn afkomstig uit granen zoals tarwe en haver en uit peulvruchten zoals erwten. Eet je brood gemaakt van Wouden, dan eet je de ene na de andere gezonde hap.

Wouden is een stevig, vezelrijk meergranenbrood dat je lekker (en) zorgeloos kunt blijven eten!

Voedingsvezels

Voedingsvezels zijn koolhydraten die niet in de dunne darm worden verteerd. Ze zijn onder andere afkomstig uit de celwand van granen. Vezels zijn belangrijke stoffen voor een gezonde spijsvertering. Ook dragen ze bij aan een verzadigd gevoel na het eten. Bovendien spelen voedingsvezels een belangrijke rol bij het voorkomen van ziekten zoals obesitas en diabetes type 2. Niet onbelangrijk dus om voldoende vezels te eten! Met iedere dag een gezonde, vezelrijke boterham doe je je lichaam een groot plezier. Met name volkoren producten bevatten veel vezels.


Recepten

Wouden past perfect in een klein koppeltje. Hierdoor kunt u het brood een specifiek en verrassend uiterlijk geven en kan de consument in de vorm van een kleiner broodje eens een andere smaak proberen. U kunt er uiteraard van alles van bakken: van kleinbrood tot grootbrood. Meneba hanteert een adviesdosering van 30% tot 60%. Een stevig, compact brood vraagt om een hogere dosering.

Klik op één van de onderstaande buttons, voor recepten op basis van Wouden. 

Recept busbrood

Recept vloerbrood

Recept kleinbrood

Recept crackers

Meer weten?

Neem contact op met Meneba

010 - 423 89 11

Neem contact op

Meneba in beeld