Meneba haalt het beste uit graan

De paarse gloed van Down Under

Bush is een meergranensoort gemaakt van door Meneba zelf geplette, paarse tarwe. Dit zorgt voor een onderscheidende kruimkleur en bijzondere eeteigenschappen. Paarse tarwe, met de mooiste natuurlijke kleur, groeit alleen buiten Europa - veelal in Australië. Naast het specifieke tarweras is de bodem waarin het graan groeit bepalend voor de unieke kleur. 
 

Voor de vakman

Bush zorgt voor een grof meergranenbrood met een lekker stevige afbeet en een onderscheidende kruimkleur. De adviesdosering is 50% tot maximaal 80%. Ook bij minimale dosering is het karakter van de paarse tarwe nog zichtbaar in het eindproduct. Door de inkoop van paarse tarwekorrels en het feit dat wij deze in huis pletten, kunnen wij een constante kwaliteit garanderen. Natuurlijk geldt wel dat hoe meer Bush u toevoegt, hoe beter de paarse gloed tot zijn recht komt. De meergranensoort is ook uitstekend te gebruiken als decoratie. Voegt u broodverbetermiddel toe? Gebruik dan een witte variant om optimaal van het unieke paarse karakter van Bush te kunnen blijven profiteren.

Voor de fijnproever

De kenmerken van Bush zijn:

  • Een bijzondere, paarse kleur die goed zichtbaar is aan de binnenkant van het brood.
  • Het is gemaakt van geplette tarwe, wat het brood een andere 'bite' geeft.
  • Op deze stevige boterhammen moet je intensief kauwen.

Je proef en ervaart écht brood. In meerder opzichten een opvallend broodje dus!

Paarse tarwe

Tarwekorrels zijn meestal roodbruin van kleur. Er bestaat echter ook tarwe met een andere kleur, die toch op volstrekt natuurlijke wijze tot stand is gekomen. Door de kruising van reguliere tarwe met wilde grassen heeft men buiten Europa bijvoorbeeld een paarse tarwe ontwikkeld. Deze tarwe zorgt voor een verrassend en kleurrijk effect in brood. Niet alleen het tarweras speelt een belangrijke rol bij de uiteindelijke kleur van de tarwe. Ook voedingsstoffen uit de bodem dragen daaraan een belangrijk steentje bij. Daarom zijn gebieden buiten Europa, zoals bijvoorbeeld Australië, qua bodemgesteldheid en klimaat het meest geschikt om paarse tarwe op te verbouwen.

Recepten

Bush geeft broodproducten een stevige, krokante korst die hoort bij het karakter van het brood. Het kunnen bus- of vloerbroden zijn, maar ook kleine broodjes - gevuld of ongevuld. Ook authentieke broodsoorten kunnen met Bush op de vloer van de oven gebakken worden. Alle varianten worden vrij stevig gebakken. De meergranensoorten van Meneba zijn zodanig samengesteld, dat zij zowel zoete als hartige vulling uitstekend kunnen dragen. 

Klik op één van de onderstaande buttons, voor recepten op basis van Bush.

Recept busbrood

Recept vloerbrood

Recept voorgebakken brood

Recept triangel kleinbrood

Recept zacht kleinbrood

Recept zonder lactose

Recept Festa Autuno - zoet gevuld

Recept Zoete Bush - zoet gevuld

Recept Pane Salvia Pancetta - hartig gevuld 

Recept Pane Koala - 100% Bush

Recept Zotte Mikskes

Meer weten?

Neem contact op met Meneba

010 - 423 89 11

Neem contact op

Meneba in beeld