Meneba Dossche Mills Meneba Taelman

Bush - Avontuurlijk karakter

Bush zorgt voor een grof meergranenbrood met een avontuurlijk karakter, een lekkere stevige afbeet en een onderscheidende kruimkleur. Bush bevat door Meneba zelf geplette, paarse tarwe. Dit zorgt voor de specifieke kruimkleur en bijzondere eeteigenschappen. 

Paarse tarwe, met de mooiste natuurlijke kleur, groeit alleen buiten Europa - veelal in Australië. Naast het specifieke tarweras is de bodem waarin het graan groeit bepalend voor de unieke kleur. De adviesdosering is 50% tot maximaal 80%. Ook bij minimale dosering is het avontuurlijke karakter van de paarse tarwe nog zichtbaar in het eindproduct. Natuurlijk geldt wel dat hoe meer Bush u toevoegt, hoe beter de paarse gloed tot zijn recht komt. De meergranensoort is ook uitstekend te gebruiken als decoratie. 

Bush geeft broodproducten een stevige, krokante korst die hoort bij het karkater van het brood. Het kunnen bus- of vloerbroden zijn, maar ook kleine broodjes - hartig of zoet - gevuld of ongevuld. Ook authentieke broodsoorten kunnen met Bush op de vloer van de oven worden gebakken. Alle varianten worden vrij stevig afgebakken. 

Bush bevat:

  • Geplette, paarse tarwe
  • Zonnebloempitten
  • Soja

Verkooptips:

  • Presenteer Avontuurlijk, brood of boterhammen, op een opvallende plek in de winkel gecombineerd met de topkaart en de paarse tarwe. 
  • Laat Avontuurlijk proeven aan de klant. Dat is vrij lastig met brood, maar verpak bijvoorbeeld twee boterhammen in een zakje en geef het gratis mee met de klant. 
  • Deel in de winkel de gevulde Pane Pancetta, zie receptenboekje, uit al dan niet warm uit de oven. Een ware traktatie in de winkel!

Download het receptenboekje van Avontuurlijk / Bush via de onderstaande button of klik hier voor meer informatie en recepten van Bush. 

Receptenboekje

 Meer weten?

Neem contact op

Meneba in beeld