Meneba Dossche Mills Meneba Taelman

Gerbera - Zacht karakter

Broodproducten gebakken van Gerbera hebben een zacht karakter, een volle bijna romige broodsmaak en ze zijn mals. Dit geeft de diverse soorten groot- en kleinbrood een uitstekende versbeleving. Gerbera staat garant voor een kwalitatief goed broodbloemsoort. Dat merk je tijdens het bakken, maar proef je ook tijdens het eten!

Voor Gerbera wordt tijdens een uniek maalproces via een speciale techniek de eiwitrijke tarwefractie gescheiden en verwerkt. Gerbera vormt hierdoor een tarwebloem met hoogwaardige eiwitkwaliteit, waaraan tijdens het verwerken van het deeg meer water kan worden toegevoegd. Dit geeft een opvallend soepel deeg en vergroot de procestolerantie. Gerbera zorgt voor een rustige bakaard en is heel geschikt voor gebruik bij remrijsprocessen. Het brood rijst mooi gelijkmatig tijdens het bakproces en heeft een fijne en zachte kruimstructuur. 

Van Gerbera kunnen allerlei soorten brood worden gebakken. Van wit grootbrood tot zachte bollen en krokante pistolets. Daarnaast komen authentieke broodsoorten die op de vloer van de oven worden gebakken met Gerbera uitstekend uit de verf. Gerbera kan ook worden gebruikt voor de bereiding van tarwe- en/of meergranenproducten.

Verkooptips:

  • Presenteer Zacht, het brood of de broodjes, centraal in de winkel gecombineerd met de topkaart en de tarwebloem. 
  • Laat Zacht proeven aan de consument. Dat is vrij lastig met brood, maar verpak bijvoorbeeld twee boterhammen of (mini-)broodjes in een zakje en geef het gratis mee met de consument. 
  • Laat de consument een stukje van het gevulde brood, zie receptenfolder, met tutti-frutti, rozijnen, krenten, sinaasappelstukjes en noten proeven.

Download het receptenboekje van Zacht/ Gerbera via de onderstaande button of klik hier voor meer informatie en recepten van Gerbera. 

ReceptenboekjeMeer weten?

Neem contact op

Meneba in beeld