Meneba Dossche Mills Meneba Taelman

Taunus Spelt - Eigenzinnig Karakter

Taunus Spelt bestaat uit speltbloem, waaraan zaden en pitten zijn toegevoegd. Het brood heeft een eigenzinnig karakter, licht zoetige smaak en wordt niet snel kruimelig of droog. Taunus Spelt geeft een luchtig brood met een warme, lichtbruine kleur. 

Door de toevoeging van zonnebloempitten en lijnzaad is het een gezond brood. Deze zaden en pitten zitten namelijk boordevol (cholesterolverlagende) onverzadigde vetzuren. Speltbrood is nooit glutenvrij. In Taunus Spelt is al het goede van spelt bewaard gebleven. Door de toevoeging van tarwegluten is het deeg bovendien probleemloos te verwerken. Waar spelt normaal gesproken een kritisch deegverwerkingsgedrag heeft, kent Taunus Spelt goede verwerkingseigenschappen. U kunt veel water kwijt op het deeg, wat zorgt voor probleemloze verwerking en een mals eindproduct. Het mooist decoreert u deze met een speltproduct. 

Taunus Spelt is geschikt als basis van het gehele speltassortiment. U bakt er grootbrood, maar ook zachte bolletjes en krokante puntjes van. Gevuld of ongevuld en al dan niet op de vloer van de oven gebakken. Naast broodproducten kan er ook een assortiment banketproducten worden gebakken met Taunus Spelt. Denk aan speltkoekjes, speltcake of speltgangmakers. 

Taunus Spelt bevat:

  • Speltbloem
  • Lijnzaad
  • Zonnebloempitten
  • Tarwegluten

Verkooptips:

  • Presenteer Eigenzinnig, brood of boterhammen, centraal in de winkel gecombineerd met de topkaart en de ongedopte spelt.
  • Laat Eigenzinnig proeven aan de klant. Dat is vrij lastig met brood maar verpak bijvoorbeeld twee boterhammen in een zakje en geef het gratis mee met de klant. 
  • Laat de klant een eierkoeken proeven op basis van Taunus Spelt of laat een schaal belegde speltstokbroodjes rond gaan terwijl de consumenten staan te wachten. 

Download het receptenboekje van Eigenzinnig / Taunus Spelt via de onderstaande button of klik hier voor meer informatie en recepten van Taunus Spelt. 

Receptenboekje Meer weten?

Neem contact op

Meneba in beeld