Meneba Dossche Mills Meneba Taelman

Toendra - Verrassend karakter

Toendra is verrassend in haar samenstelling door de toevoeging van pompoenpitten, geroosterde tarwekiemen en zonnebloempitten. En dus ook in smaak! De geroosterde tarwekiemen worden door Meneba tijdens het maalproces gescheiden van het meel en in huis middels een hitteproces geroosterd. De geroosterde tarwekiemen geven de goudblonde eindproducten gemaakt van Toendra een verrassende nootachtige smaak. 

Toendra heeft een royale bakaard, is flexibel inzetbaar en eventueel te combineren met andere bloem- en meergranensoorten. Zelfs met een dosering van 80% blijft het meergranenkarakter met zijn unieke verrassende smaak en eeteigenschappen bewaard. Het deeg kent, bij een lagere dosering, een iets toleranter procesvoering. Brood gebakken van Toendra heeft een spekkige kruim. 

Toendra geeft het brood tevens een prettig nootachtig aroma, een bijzondere malsheid en een prachtige korst. De pompoenpitten zijn in de zachte binnenkant van het brood zeer herkenbaar. De geroosterde tarwekiemen, zonnebloempitten en pompoenpitten zorgen niet alleen voor een verrassende smaak, maar zijn ook nog eens heel gezond. Toendra is geschikt als basis van het gehele broodassortiment. U bakt er grootbrood, maar ook zachte bolletjes of krokante puntjes van. Zoet of hartig, gevuld of ongevuld en al dan niet op de vloer van de oven gebakken. 

Toendra bevat:

  • Pompoenpitten
  • Geroosterde tarwekiemen
  • Zonnebloempitten
  • Maïs

Verkooptips:

  • Presenteer Verrassend, brood of boterhammen, centraal in de winkel gecombineerd met de topkaart en de pompoenpitten.
  • Laat Verrassend proeven aan de klant. Dat is vrij lastig met brood maar verpak bijvoorbeeld twee boterhammen in een zakje en geef het gratis mee met de klant. 
  • Laat ook eens een stukje poffer, zie receptenboekje, proeven. Een ware traktatie, zeer geschikt voor in het weekend!

Download het receptenboekje van Verrassend / Toendra via de onderstaande button of klik hier voor meer informatie en recepten van Toendra. 

Receptenboekje

 


Meer weten?

Neem contact op

Meneba in beeld