Meneba Dossche Mills Meneba Taelman

Vakmanschap

Algemeen

Als graanspecialist bij uitstek halen wij voor u het beste uit graan. Dat is niet alleen onze missie, het vormt ook de kracht van Meneba. Wij bieden het meest brede assortiment van graanspecialiteiten in heel Europa. Gerichte mondiale graaninkoop gebaseerd op granen- en applicatiekennis, marktkennis én uitgekiende maal- en bewerkingstechnieken maken dit mogelijk. Meneba's producten moeten meerwaarde bieden voor haar klanten. Dat vergt naast kennis van de processen en producten een samenwerking die gericht is op maatwerk.

Vakmanschap als basis voor voorsprong

Meneba maakt een grondige selectie van grondstoffen en melanges. Alleen het beste is goed genoeg, wij weten welk ras of welke soort het meest geschikt is voor de producttoepassing of bewerkingstechniek. Dit maakt het mede mogelijk een product te leveren dat u een voorsprong geeft. 

 

Oplossingen op maat

Meneba speelt met haar vakmanschap in op de toenemende behoefte aan op maat gemaakte, natuurlijke producten die optimale functionaliteit brengen voor hoogwaardige proceslijnen. Hiervoor maken wij gebruik van onze brede product know-how, nutritionele kennis en expertise en onze voortdurend uitgebouwde marktkennis van alle segmenten. 

De afdeling Technical Sales Service (TSS) beschikt daarom over moderne laboratoria, een proefbakkerij, TSS Food afdeling en hoog opgeleide medewerkers. Samen met klanten, industriële experts en internationale instituten werken zij dagelijks aan nieuwe en betere producten. 

 

Meneba's innovatieve producten zijn producten met iets extra's

Meneba beschikt over de faciliteiten, het vakmanschap en de focus op innovatie die productvernieuwing en procesverbetering succesvol kunnen maken. Producten die naadloos aansluiten op trends van nu, maar ook van morgen:

  • De vraag naar authentieke broden heeft bij Meneba geleid tot de ontwikkeling van procesverbeteraars. Deze maken het mogelijk om authentiek brood te bereiden met de productieprocessen van vandaag. 
  • Gezondheid en vitaliteit zijn niet meer uit de maatschappij weg te denken. De natuurlijke functionaliteit uit onze basisgrondstoffen zijn een uitstekende basis voor gezonde producten. 
  • De moderne mens houdt van diversiteit in het leven, maar ook zeker in de voeding. Het gamma aan rijke meergranenproducten van Meneba biedt die diversiteit. Daarbij zijn de meergranenmixen van Meneba vrij van lactose. 

Sommige producten worden niet ontwikkeld n.a.v. trends, maar vanuit de behoefte van onze klanten, hun processen en kwaliteitseisen:

  • Onze cake- en kapselbloemsoorten zijn daar een goed voorbeeld van. Het tarweras dat Meneba hiervoor gebruikt is specifiek voor dit product geselecteerd en geïmporteerd. In combinatie met de juiste behandeling levert dit een unieke kapselbloem dat exact de gewenste stabiliteit en luchtigheid aan het kapsel geeft.

 

 Meer weten?

Neem contact op

Meneba in beeld